Червоний борщ, гуляш, салат: військові кухарі змагалися за звання кращого

Продемонструвати свою майстерність та підвищити її, обмінятися досвідом або навіть рецептами, обговорити проблеми та переваги, наприклад, нової системи харчування – усе це робили військовослужбовці під час конкурсу на кращого кухаря оперативного командування «Північ».

Протягом двох днів військові кухарі, які, до речі, всі є професійними кулінарами, мають відповідну освіту та досвід роботи у закладах громадського харчування, змагалися за звання називатися кращим професіоналом своєї справи.

Практична частина передбачала інструкторсько-методичне та практичне заняття з розгортання причіпної кухні. Значну увагу тут журі звертало саме на заходи безпеки.

«Найсмачнішим» етапом кулінарних змагань стало власне приготування обіду. Кухарі демонстрували професійні навички у приготуванні першої і другої страв та закуски. Тож на столі з’явилися червоний борщ, розсипчаста гречана каша з гуляшем, салат з капусти та узвар.

Особливістю процесу було те, що всі приготуванні відбувалися на переносній кухні без додаткових засобів. Адже військові кухарі годують особовий склад частини не тільки у пункті постійної дислокації, а й в умовах бойових дій, де не тільки часто немає цивілізованих умов для приготування їжі, а ще й існує загроза життю та здоров’ю.

Саме тому армійці оцінювалися ще й у військово-спортивній номінації, що передбачала здачу спортивних нормативів. Це звичайна практика для всіх військовослужбовців. Так само обов’язковим стало і заняття з тактичної медицини.

Безперечно, була і теоретична частина, під час якої військові здали заліки.

-Солдат має бути не тільки просто нагодований, а нагодований смачно і поживно. Після переходу на нову систему харчування за каталогом ми готуємо їжу, виходячи з калорійності та ціни. Наприклад, частуємо військовослужбовців відбивними, кебабом, ребрами з чорносливом, тушкованою капустою з грибами, різними салатами зі свіжим овочами. В асортименті – йогурти, ананаси, різні приправи,…- розповідає кухар старший солдат Олена Жалюк з 26 артилерійської бригади ім. генерал-хорунжого Р. Дашкевича.

На жаль, відчути «смак нової армії» поки вдасться не всім: відомо, що наразі суд призупинив цей процес.

Завершився конкурс перемогою старшого кухаря з 50 окремого ремонтно-відновлювального полку з Житомирщини.

Червоний борщ, гуляш, салат: військові кухарі змагалися за звання кращого

 

Червоний борщ, гуляш, салат: військові кухарі змагалися за звання кращого

 

Червоний борщ, гуляш, салат: військові кухарі змагалися за звання кращого

 

Червоний борщ, гуляш, салат: військові кухарі змагалися за звання кращого

 

Червоний борщ, гуляш, салат: військові кухарі змагалися за звання кращого

 

Червоний борщ, гуляш, салат: військові кухарі змагалися за звання кращого

 

Червоний борщ, гуляш, салат: військові кухарі змагалися за звання кращого

 

Червоний борщ, гуляш, салат: військові кухарі змагалися за звання кращого

 

Червоний борщ, гуляш, салат: військові кухарі змагалися за звання кращого

 

Червоний борщ, гуляш, салат: військові кухарі змагалися за звання кращого

 

Червоний борщ, гуляш, салат: військові кухарі змагалися за звання кращого


 

Нагадаємо, нещодавно пройшов конкурс на кращого начальника клубу.


Обнаружили ошибку или мёртвую ссылку?

Выделите проблемный фрагмент мышкой и нажмите CTRL+ENTER.
В появившемся окне опишите проблему и отправьте Администрации ресурса.

Комментариев:0

Про сайт

Інформаційний ресурс військової тематики північного регіону. Огляд військових новин, військово-політичних подій в Україні та світі, новини озброєння та технологій, оснащення та екіпірування. При копіюванні матеріалів використовуйте активний гіперлінк посилання на сайт Пишіть нам на E-mail: prsspivnich@ukr.net Посилання та гіперлінк (для Інтернет-сайтів) при використанні матеріалів сайту обов'язкові.