Смачно, калорійно, поживно: цьогоріч усі військові частини Чернігівського гарнізону мають перейти на нову систему харчування

Про це заявив командувач військ оперативного командування «Північ» генерал-лейтенант Володимир Кравченко на розширеній нараді з командирами підпорядкованих військових частин.

Ряд підрозділів оперативного командування «Північ», серед яких і 1 окрема танкова Сіверська бригада вже перейшли на нову систему харчування за каталогом. Цього року має завершитися реформування системи харчування у решті чернігівських військових частин та установ, а також в підпорядкованих бригадах на території інших областей.

Для найкращого результату командувач військ ОК «Північ» наказав проаналізувати діяльність вже оновлених їдалень, перейняти досвід, щоб в подальшому і в інших військових частинах також на високому рівні організувати систему приготування та подачі їжі. Адже, на переконання генерала Кравченка, кожен військовослужбовець незалежно від посади та звання повинен харчуватися повноцінно та смачно.

«Якісне харчування, калорійне, поживне і не менш важливо – смачне – це запорука нормального самопочуття солдата, його фізичного стану, у решті-решт – настрою. Військові, особливо під час виконання завдань у районі проведення бойових дій, повинні отримувати повноцінне харчування. Сьогодні ми маємо результат у цьому. І решта наших військових частин уже до кінця цього року має перейти на оновлену систему», - наголосив командувач. Для прикладу він нагадав про нещодавно відкриту їдальню 72 окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців у Білій Церкві, де разом із бійцями, які щойно повернулися з війни, за одним столом обідав і Президент України - Верховний Головнокомандувач ЗСУ Петро Порошенко.

До речі, реформа системи харчування стосується не лише Чернігівщини. Цього року всі українські військові частини мають перейти на новий каталог продуктів. Він передбачає понад 350 найменувань. А це дає змогу кухарям буквально фантазувати зі стравами. Якщо раніше солдат харчувався переважно кашами, консервованим тушкованим м’ясом, кількою та консервованими овочами, то сьогодні на столі у військовослужбовця, крім свіжої курочки та яловичини, свіжі овочі, фрукти, йогурти, соуси, десерти та ін.

Реформа у системі харчування Збройних Сил України розпочалася ще в 2015 році пілотними проектами. Сьогодні вже понад 70 військових частин перейшли на нову систему харчування. У 2019-у відбудеться справді масштабний перехід на Каталог столування і в решті частин та установ – це приблизно 200, повідомляють у Міністерстві оборони України.

До слова, європейська система харчування – не єдина реформа в українському війську, яка дійсно працює. Варто згадати і покращене матеріальне забезпечення, і будівництво нових казарм поліпшеного типу, які, до речі, активно зводяться і на Чернігівщині, і підвищене грошове забезпечення.

Смачно, калорійно, поживно: цьогоріч усі військові частини Чернігівського гарнізону мають перейти на нову систему харчування

 

Смачно, калорійно, поживно: цьогоріч усі військові частини Чернігівського гарнізону мають перейти на нову систему харчування

 

Смачно, калорійно, поживно: цьогоріч усі військові частини Чернігівського гарнізону мають перейти на нову систему харчування

 

Смачно, калорійно, поживно: цьогоріч усі військові частини Чернігівського гарнізону мають перейти на нову систему харчування

 

Смачно, калорійно, поживно: цьогоріч усі військові частини Чернігівського гарнізону мають перейти на нову систему харчування

 

 

 

Обнаружили ошибку или мёртвую ссылку?

Выделите проблемный фрагмент мышкой и нажмите CTRL+ENTER.
В появившемся окне опишите проблему и отправьте Администрации ресурса.

Комментариев:0

    Про сайт

    Інформаційний ресурс військової тематики північного регіону. Огляд військових новин, військово-політичних подій в Україні та світі, новини озброєння та технологій, оснащення та екіпірування. При копіюванні матеріалів використовуйте активний гіперлінк посилання на сайт Пишіть нам на E-mail: [email protected] Посилання та гіперлінк (для Інтернет-сайтів) при використанні матеріалів сайту обов'язкові.